De titel van de najaarsexpositie in het Louis Couperus Museum was gebaseerd op het gelijknamige platenboek van de in 2008 overleden Couperusbiograaf Frédéric Bastet (1991). In 1987 publiceerde hij Louis Couperus. Een biografie. De expositie bood tevens de gelegenheid om een aantal objecten uit de eigen collectie van het Louis Couperus Museum tentoon te stellen. Ook getoond werden objecten en documenten die dankzij schenkingen aan het Louis Couperus Museum, in de loop van de afgelopen twaalf jaar de collectie ‘Couperiana’ van het Letterkundig Museum hebben verrijkt. Krachtens de statuten verzamelt het Louis Couperus Museum namelijk geen unica – zoals brieven of manuscripten – uit werk of leven van Louis Couperus.
De eerste kamer van het museum was gewijd aan leven en werken van Frédéric Bastet. Portretten en foto‘s, alsmede affiches van zijn activiteiten en optredens sierden de muren. Zijn schrijfmachine, waarop hij het manuscript van zijn biografie heeft getypt, werd getoond. Brieven en andere manuscripten en objecten, die de auteur in de loop der jaren aan het Louis Couperus Museum geschonken heeft, en natuurlijk zijn complete gepubliceerde oeuvre waren te bewonderen in de vitrines. Speciale aandacht werd besteed aan het legaat dat Bastet het museum naliet: zijn eigen Couperusbibliotheek.
In de tweede kamer van het museum maakte de bezoeker aan de hand van een aantal stukken uit de eigen collectie van het Louis Couperus Museum een wandeling door ‘De wereld van Louis Couperus’. De ruimte was gewijd aan Couperus’ drie biotopen: Den Haag, Indië en natuurlijk Italië, hier vertegenwoordigd door een aantal Alinari-foto‘s. Foto‘s, grafiek, schilderijen, objecten afkomstig uit het bezit van Couperus, zijn vrouw en zijn familie, en verschillende edities van de boeken van Couperus illustreren de bovengenoemde thema‘s.
In de serre was een dinertafel ingericht met het authentieke 18de eeuwse servies uit de familie Couperus, eveneens een gift aan het Louis Couperus Museum. Uit de collectie van het Haags Gemeentemuseum komt een recent ontdekt kledingstuk uit de garderobe van Couperus zelf.
De tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Gemeente Den Haag.