15 augustus 2019
De Indische Zomer is het verhaal van de vele Nederlanders die verbonden zijn met voormalig Nederlands Indië. In de lezing in het Louis Couperus Museum op donderdag 15 augustus brengt Frans van der Linden de band tussen de schrijver, zijn geboortestad en het verre Indië tot leven.
2 augustus 2019
Het Louis Couperus Museum organiseert samen met De Ooievaart op vrijdag 2 augustus weer een wandeling in combinatie met een vaartocht. Aanvang programma: 15.30 uur. Boek snel! Het is heerlijk weer nu voor een vaartocht. Als u wat eerder komt, kunt u in alle rust onze nieuwe tentoonstelling Een orchidee tussen de aardappels bekijken over alle parodieën en karikaturen die er van Louis Couperus zijn gemaakt.
louis couperus bespot in woord en beeld
25 mei 2019 - 20 oktober 2019
10 juni 2019
Het nieuwe Couperus Cahier van het Louis Couperus Genootschap over Couperus op het toneel, door Rob van der Zalm, wordt op Couperus' verjaardag feestelijk gepresenteerd in het Louis Couperus Museum met een lezing door de auteur. Het Feest der Poëzie brengt daarbij een deel uit het programma Van en over Couperus en actrice Hester Meuleman speelt de monoloog 'EVA' over De Stille Kracht, geschreven door Gérard van Kalmthout.
9 juni 2019
Hester Meuleman speelt in het Louis Couperus Museum een ontroerende theatersolo over danseres en vermeend spionne Mata Hari (1876-1917. Mata Hari woonde lange tijd in Den Haag aan de Nieuwe Uitleg. Voordrachtskunstenaar Simon Mulder leidt de monoloog in. Hij doet dit op basis van twee recensies van Mata Hari's voorstellingen die indertijd zijn verschenen.
8 juni 2019
Leden van het Talent op Podium Orkest brengen stukken van Haagse componisten van rond 1900. Sommige worden vrijwel nooit meer opgevoerd. Een aantal bijzondere pareltjes uit muzikaal erfgoed! Verder liederen voor sopraan en piano van Dresden, Zagwijn en Van Rennes (het laatste op een tekst van Couperus), een strijkkwartet van Verhulst en stukken van Van den Sigtenhorst Meyer, Wagenaar en Andriessen.
3 mei 2019
Het Louis Couperus Museum organiseert samen met De Ooievaart iedere “Eerste Vrijdag Van De Maand” van mei t/m oktober een wandeling in combinatie met een vaartocht en een bezoek aan het museum. Eerste keer is vrijdag 3 mei. Volgende keren: vrijdag 7 juni, vrijdag 5 juli, vrijdag 2 augustus, vrijdag 6 september en vrijdag 4 oktober. Aanvang programma: 15.30 uur.
10 maart 2019

Vanwege de City Pier City loop is ons mooie museum vandaag helaas gesloten. Excuses!

5 mei 2019
Dick van Vliet houdt op zondag 5 mei 2019 om 16.00 uur een inleiding over de totstandkoming van de geillustreerde heruitgave van het boek van Louis Couperus 'Het snoer der ontferming'.
7 april 2019

Op zondag 7 april vertonen wij om 16.00 uur de film ‘Kwaidan’ (1964) van Masaki Kobayashi. In de film vertelt Kwaidan over de spijt van een man die zijn vrouw verlaat, het stilzwijgen van een getuige wiens leven door een mysterieuze verschijning wordt gespaard, een blinde artiest die overtuigd wordt terug in de tijd te gaan voor een optreden en tenslotte een door geesten geplaagde samurai. De film wordt ingeleid door Prof. Dr. Ivo Smits.

Abonneren op Louis Couperus Museum RSS