1 december 2019
Op zondag 1 december om 16.00 uur plaatst de Haagse schrijver en dichter Theo Monkhorst in zijn voordracht ‘De leugens van Couperus’ de waarschuwing van Louis Couperus altijd te liegen in een breder perspectief.
3 november 2019
Op zondag 3 november om 16.00 uur “verhalen” Ben Croon (verteller) en Antoinette van Nievelt (piano) over de liefde. De Nederlander Louis Couperus, de Italiaan Dino Buzatti en de Braziliaan Joaquim Machado d’Assis schreven in dezelfde tijd maar vanuit verschillende culturen verhalen over de liefde.
17 oktober 2019
Emma Bovary uit het boek van Gustave Flaubert is een even tragische heldin als Eline Vere van Couperus. Op donderdag 6 oktober om 19.30 uur vertoont het Louis Couperus Museum de film ‘Madame Bovary' (1991) van Claude Chabrol met Isabelle Hupert in de rol van Emma Bovary. De film wordt ingeleid door Sara Hoogveld, expert op het gebied van film.
6 oktober 2019
Couperus was een groot bewonderaar van Art Nouveau. Veel van zijn boekomslagen zijn ontworpen door Jan Toorop. In de lezing op zondag 6 oktober zal Anne Marie Boorsma het accent leggen op de Art Nouveau in Nederland en Den Haag.
4 oktober 2019
Het Louis Couperus Museum organiseert samen met De Ooievaart op vrijdag 4 oktober weer een wandeling in combinatie met een vaartocht. Aanvang programma: 15.30 uur. Boek snel! Het is de laatste vaartocht van dit jaar. Als u wat eerder komt, kunt u in alle rust onze nieuwe tentoonstelling Een orchidee tussen de aardappels bekijken over alle parodieën en karikaturen die er van Louis Couperus zijn gemaakt.
15 augustus 2019
De Indische Zomer is het verhaal van de vele Nederlanders die verbonden zijn met voormalig Nederlands Indië. In de lezing in het Louis Couperus Museum op donderdag 15 augustus brengt Frans van der Linden de band tussen de schrijver, zijn geboortestad en het verre Indië tot leven.
2 augustus 2019
Het Louis Couperus Museum organiseert samen met De Ooievaart op vrijdag 2 augustus weer een wandeling in combinatie met een vaartocht. Aanvang programma: 15.30 uur. Boek snel! Het is heerlijk weer nu voor een vaartocht. Als u wat eerder komt, kunt u in alle rust onze nieuwe tentoonstelling Een orchidee tussen de aardappels bekijken over alle parodieën en karikaturen die er van Louis Couperus zijn gemaakt.
louis couperus bespot in woord en beeld
25 mei 2019 - 20 oktober 2019
10 juni 2019
Het nieuwe Couperus Cahier van het Louis Couperus Genootschap over Couperus op het toneel, door Rob van der Zalm, wordt op Couperus' verjaardag feestelijk gepresenteerd in het Louis Couperus Museum met een lezing door de auteur. Het Feest der Poëzie brengt daarbij een deel uit het programma Van en over Couperus en actrice Hester Meuleman speelt de monoloog 'EVA' over De Stille Kracht, geschreven door Gérard van Kalmthout.
9 juni 2019
Hester Meuleman speelt in het Louis Couperus Museum een ontroerende theatersolo over danseres en vermeend spionne Mata Hari (1876-1917. Mata Hari woonde lange tijd in Den Haag aan de Nieuwe Uitleg. Voordrachtskunstenaar Simon Mulder leidt de monoloog in. Hij doet dit op basis van twee recensies van Mata Hari's voorstellingen die indertijd zijn verschenen.

Abonneren op Louis Couperus Museum RSS