wandelingen en vaartochten

wandelingen en vaartochten

korte couperuswandelingen

Het Louis Couperus Museum organiseert korte wandelingen in de buurt rond het museum langs de huizen waar Couperus of de personages uit zijn romans woonden. Afhankelijk van de onderwerpen van de tijdelijke tentoonstellingen kunnen relevante wandelingen worden aangekondigd. Bij de expositie Van lugubere miasma's tot omkomen in pracht (over beelden van dood en sterven bij Louis Couperus) was er bijvoorbeeld een wandeling naar de Algemene Begraafplaats georganiseerd. Meer informatie: 
info@louiscouperusmuseum.nl of: 070-3640653

langE COUPERUSWANDELINGEN

Het Louis Couperus Genootschap organiseert uitgebreide Couperuswandelingen door Den Haag (zie: wandelingen@louiscouperus.nl). Een bezoek aan het museum is niet bij de wandeling inbegrepen maar kan worden gearrangeerd. Bel mr. P.J. Verhaar op 071-5122237.

COUPERUSVAARTOCHT MET AANSLUITEND EEN WANDELING

Het Louis Couperus Museum en de Willemsvaart hebben gezamenlijk een Couperusvaartocht ontwikkeld. Gevaren wordt door de grachten waarlangs Couperus gewoond en gelopen heeft.

Tijdens de boottocht en de wandeling wordt er aandacht besteed aan Couperus (zijn leven en zijn werk) en het Den Haag uit de periode 1863-1923. De boottocht start bij de Wittebrug (aanlegplaats bij Madurodam) en eindigt bij de aanlegplaats tegenover het Hilton Hotel. Hier start de wandeling door het Willemspark, langs 19e eeuwse villa’s en Plein 1813.

De wandeling onder leiding van een Couperusdeskundige eindigt bij het Louis Couperus Museum.

Prijzen: De boottocht (45 minuten) en de wandeling (30 minuten) kost &euro 15,- per persoon (excl. museumentree)

Informatie en reserveren via: www.willemsvaart.nl  <http://louiscouperusmuseum.

 

 

U bent hier