Lezing door José Buschman, Couperuskenner – publiciste
Voordracht door Boris van den Wijngaard
Met beeld– en geluidsmateriaal en hapjes en drankjes uit de Haagse, Indische en Italiaanse keuken van Couperus
In 2013 verscheen het literaire kookboek Couperus Culinair. Tijdens haar speurtocht naar het leven van Louis Couperus stuitte José Buschman op het Italiaanse kookboek van mevrouw Couperus-Baud, met daarin de lievelingsrecepten van haar man. Uit die recepten maakte ze een keuze, aangevuld met recepten uit het Haagse kookboek van Couperus’ ouderlijk milieu en uit oude Indische kookboeken. Dit culinaire drieluik –– Den Haag, Italië, Indië –– roept Couperus’ verloren tijd op.
In Salon Saffier spreekt José Buschman over de eetgewoonten van Louis Couperus en zijn tijdgenoten in Den Haag, Indië en Italië. Boris van den Wijngaard leest toepasselijke fragmenten uit het werk van de schrijver en er worden authentieke hapjes en drankjes geserveerd die in de voorgedragen teksten van Couperus beschreven zijn. U proeft wat Couperus zijn romanfiguren laat eten en ook waar hij en zijn vrouw zelf zo van genoten.
Een literaire en culinaire Couperiaanse reis.
Aanvang 15.00 uur.
Lokatie: Wijde Doelen 8A, Utrecht
Toegang: € 29,50
In verband met beperkte ruimte tijdig reserveren noodzakelijk.
» reserveer voor deze voorstelling