zondag 23 februari 2020 - l'agonie & de berg van licht - lezing Frans van der linden - aanvang 16:00 uur

23 februari 2020

Louis Couperus las l’Agonie (1888) van Jean Lombard en raakte in vertwijfeling. Moest hij nu ook de roman schrijven over Heliogabalus, de jongste Romeinse keizer ooit, zoals hij al jaren van plan was?

Die roman was toch al geschreven en ‘mooier dan ik het doen kan’. Maar hij hernam zich en vond dat Lombard niet de ziel van het jonge priester-keizertje had gegeven. Dat laatste deed Couperus onovertroffen in De berg van licht (1906).

De kosten voor deze voordracht, inclusief drankje en museumbezoek, bedragen €12,50. Amici & Museumkaart houders betalen €10,--. U kunt zich voor deze middag aanmelden bij info@louiscouperusmuseum.nl.