Oriëntaalse ontvangst

Tableau vivant naar Esther van Racine, met Louis Couperus als Ahasverus (in tegal in 1899)

Oriëntaalse ontvangst

10 juni 2017

Op 10 juni 2017, van 16.30 tot 19.30 uur, viert het museum de 154ste geboortedag van Louis Couperus in stijl, geïnspireerd op de tentoonstelling De Oriënt verkend. Op reis met Louis Couperus en Marius Bauer.

Louis Couperus was dol op verkleedpartijen, zoals bovenstaande foto laat zien (met Couperus in het midden). Om Couperus op zijn verjaardag feestelijk te eren, nodigen wij u uit uw kledij deze middag een oriëntaals tintje te geven. Degene met de meest geslaagde uitdossing ontvangt een presentje. Onder het genot van de oosterse hapjes en drankjes van chef-kok Michiel de Vlieger (bekend van zijn kookrubriek in Den Haag Centraal) en omringd door de feeërieke werken van de schilder Marius Bauer, waant u zich voor even in een sprookje uit Duizend-en-één nacht. Tussen de optredens van een buikdanseres door kunt u genieten van de mooiste passages uit de Afrikaanse reisbrieven van Couperus. Evert Paul Veltkamp zal zijn jongste publicatie Couperus bericht uit Algerije op deze dag toelichten en presenteren.

Wilt u zelf een favoriet fragment (5 minuten) voorlezen? Dat kan! Graag zo spoedig mogelijk hiervoor aanmelden, want het aantal sprekers is beperkt. Bent u roepende in de woestijn of benieuwd hoe een boerka zit, trek dan de stoute schoenen aan en kom op 10 juni naar het Louis Couperus Museum. 

Aanvang: 16.30 uur. Kosten: € 19,50 voor Amici (inclusief drankjes en hapjes maar exclusief wijn). € 25 voor gasten. 

Uw inschrijving geldt na ontvangst van uw betaling, voor 25 mei, op rekeningnummer NL45 INGB 0007 702853 t.n.v. Stichting Louis Couperus Museum Museum/Museumwinkel onder vermelding van ‘Oriëntaalse ontvangst’.

U bent hier