figuranten gezocht

figuranten gezocht

Figureren in verfilming Couperus?

Aidan Vernee (21) komt weer naar Leiden om een nieuwe film te maken! Vier jaar geleden schreven o.a. het Leidsch Dablad en Los Magazine over de film Los, van de Leidse regie/scenariostudent aan de HKU Aidan Vernee. Los werd op eigen initiatief van de filmer Vernee opgenomen in Leiden, in de zomer van 2014, voor een minimaal budget. Nu komt Aidan Vernee voor het maken van zijn afstudeerfilm – De Binocle - opnieuw naar Leiden.

De Binocle is een bewerking van het beroemde, gelijknamige verhaal van Louis Couperus over een man die naar de opera gaat en daar de neiging krijgt zijn toneelkijker op het kale hoofd van de toeschouwer in de zaal onder hem te gooien.

Om De Binocle te kunnen maken moesten  Vernee en zijn crew €10.000,- bij elkaar vergaren. Daarvoor zijn ze een crowdfund-actie gestart waarmee ze een deel van het bedrag bij elkaar hebben gekregen. Belangrijke steun kwam bovendien van het Louis Couperus Genootschap en bestuursleden van het Louis Couperus Museum in Den Haag.

De Binocle wordt medio maart opgenomen in de oudste schouwburg van Nederland: de Leidse Schouwburg. Voor 11 maart zijn nog figuranten nodig. Wie het leuk vindt om in aangepast kostuum theaterbezoeker te spelen, kan zich opgeven via: binocle.film@gmail.com. In totaal zijn er 50 figuranten nodig van minimaal 25 jaar. Iedereen die komt figureren krijgt een DVD als bedankje, wanneer de film af is.

Meer informatie over de film De Binocle is te vinden op:  www.debinocle.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Voor de redactie: Aidan Vernee 06 19957157

U bent hier