De binocle verfilmd

De binocle verfilmd

Aidan Vernee, 4e jaars student filmregie studeert dit jaar af met een bewerking van het korte, beroemde verhaal ‘De Binocle’. In deze korte, absurdistische film van ongeveer 10 minuten, verfilmt hij een bewerking van het verhaal dat Louis Couperus ongeveer 100 jaar geleden schreef. ‘De Binocle’ is het verhaal van een onzekere man die het slachtoffer wordt van zijn obsessieve gedachten.

Aidan Vernee (de schrijver en regisseur): ‘Toen ik het voor de eerste keer las, dacht ik meteen: hier moet ik een film van maken. Het is een ontzettend spannend verhaal omdat de thema’s zo herkenbaar zijn. Tegelijkertijd is het ook hilarisch in zijn absurditeit. Met dat gevoel ben ik gaan schrijven. ‘Uiteraard heb ik het verhaal moeten vertalen naar het medium film. Het originele verhaal is al geweldig, daar hoeven we niets meer aan te doen. Maar een film is anders, heeft andere regels en een andere auteur. Het zou gek zijn als ik Couperus helemaal na zou proberen te doen. Dat zou me namelijk toch nooit lukken.’ Aidan vindt de thema’s uit het oorspronkelijke verhaal nog heel actueel. ‘Dat is de kracht van Couperus’ werk. Het is tijdloos. Daarom denk ik dat het verhaal ook een nieuw publiek zal aanspreken.’
 
Zo’n afstudeerfilm kost veel geld. Denk bijvoorbeeld aan het theater dat afgehuurd moet worden voor de opnames. En ondanks dat Aidan en zijn crewleden goed gespaard hebben, komen ze nog een aanzienlijk bedrag te kort. Via hun website zamelen zij geld in van geïnteresseerden. Elke bijdrage is welkom!
 
 

U bent hier