Alle activiteiten

couperuscollege 2: Een gereïncarneerde Romein uit de Keizertijd

Eerste druk De berg van licht (1905-1906)

couperuscollege 2: Een gereïncarneerde Romein uit de Keizertijd

23 september 2014

COUPERUSCOLLEGES

Dit najaar organiseert het Louis Couperus Genootschap weer een aantal Couperuscolleges over het leven en werk van de grote schrijver. De colleges worden gegeven door Liesje Schreuders, literatuurhistorica en voormalig hoofdredacteur van Arabesken, het tijdschrift van het Louis Couperus Genootschap. Zij vinden plaats op 16, 23 en 30 september, en op 7 en 14 oktober, van 14.30 tot 17.00 uur (inclusief koffie- of theepauze), in het Louis Couperus Museum te Den Haag.

een gereïncarneerde romein uit de keizertijd

In het tweede college wordt aandacht besteed aan Couperus en de oudheid. Zijn vele historische romans en verhalen, waarin hij zijn liefde voor de Romeinse tijd, voor Alexander de Grote, voor het oude Egypte, voor al die prachtige klassieke kunst kon botvieren, komen aan bod. Maar ook de filosofische en wetenschappelijke achtergronden van dit werk blijven niet onbelicht. Wist u bijvoorbeeld dat Couperus zich voor zijn oudheidkundige romans uitgebreid documenteerde? Het Rome dat hij in De komedianten beschreef, blijkt zeer dicht bij het werkelijke oude Rome te staan. Op een paar belangrijke details na...

KOSTEN

Een afzonderlijk college kost € 22,50; als u zich voor drie colleges inschrijft, betalen donateurs van het Louis Couperus Genootschap en Amici van het Louis Couperus Museum € 17,50 euro per keer (€ 52,50 euro in totaal).  De nieuwe serie kost eveneens € 22,50 per college of € 35,00 voor twee colleges. U kunt zich inschrijven door een mail te sturen naar liesjeschreuders@hotmail.com, met daarin uw volledige gegevens (naam, e-mailadres en telefoonnummer) en de door u gewenste collegedatum/-data. U ontvangt vervolgens van ons de betalingsgegevens en, na betaling, een formele bevestiging van uw inschrijving met nadere informatie. 
Niet-donateurs of Amici betalen € 25,00 per college of € 62,50 voor de serie van drie of € 45,-- voor de serie van twee.

Deel deze pagina

U bent hier